Çocuklar için ev etkinlikleri



Şimdi bugün sizlerle evde kapalıyken çocuğunuzla yapabileceğiniz bazı diğer bir kaç aktivite kaynağı paylaşacağım.

Haydi başlayalım:


1-) Çocuklar İçin Ev Etkinlikleri


Çocukların her geçen gün teknolojinin kötü kullanımının esiri haline geldikleri, yalnızlaştıkları, sanal dünyanın ve sanal oyunların içinde kayboldukları düşünüldüğünde ev içinde farklı aktiviteler gerçekleştirilerek eğlenmelerini, gelişimlerini (fiziksel, sosyal, duyusal, bilişsel ve dil alanları) sağlıklı bir şekilde tamamlamalarına yardımcı olmak için onlarla vakit geçirmek evde ailece etkinlikler yapmalı, oyunlar oynamalı, kaliteli zaman geçirmelisiniz. 
Kaliteli zaman uygulamasında ana unsur, çocukla ebeveynin baş başa zaman geçirebilmesidir. Bu zaman içinde neler yapılacağı ise kişisel tercihlere, zamana ve çevresel koşullara göre değişebilir.

Çocuğunuzla beraber yapabileceğiniz etkinlik ve oyunlar şunlardır: 


2-) Evde Çocuklarla Uygulayabileceğiniz Program: Oyunlar, Videolar, Filmler


Hazırlanan program, okul çağındaki çocuklara tavsiye edilir. Her önerinin yanında yaş ve içerik bilgilerini bulabilirsiniz. Film önerileri hariç, çocukların çevrimiçi olarak geçireceği süre yaklaşık 50 dakika olarak tasarlanmıştır. Ekran süresi ve denetimi, çevrimiçi derslerinde dijitaldeki süreyi arttıracağını kabul edersek, çocuğun ihtiyacına göre düzenlenebilir.


3-) Evde Çocukların Zamanı Verimli Geçirmelerini Sağlayacak 8 Çocuk Programı


Çocuklar, bu programlarla kendileri ve etraflarındaki şeylerle ilgili ilginç ve eğlenceli bilgiler edinirken, günlük hayatımızdaki en son teknolojileri, geleceğin mesleklerini, bilimi, fiziği, araştırmaları ve vücudumuzun işleyişinin arkasındaki bilimi eğlenceli bilgilerle öğrenecekler. Ayrıca, ünlü şef Gordon Ramsay'nin kızı genç şef Matilda Ramsay’nin programı da mutfakta ailece yemek yapmaktan zevk alanlar ve yemek yapmayı öğrenmek isteyen çocuklar için bu hafta başlayacak.  


4-) Çocuklarla Beraber Evde Yapabileceğiniz Etkinlikler


Çocuklarla evde vakit geçirmek başlarda eğlenceli ve yeni bir deneyim gibi gelse de bir süre sonra çocuklar sıkılarak yenilik arayışına girebilir. Okulların uzaktan eğitime geçtiği süreç, dinlence sağlarken bir yandan da eğlenceli vakit geçirmeye imkan tanır. Sizlere yardımcı olması için alternatif önerilerden oluşan özel bir liste hazırladık. İşte çocuklarla evde yapılacak etkinlikler:


5-) İstanbul Oyuncak Müzesi Sanal 360 turu 




6-) Ücretsiz sanal müze turları 


Her geçen gün müzeler daha fazla ziyaretçi odaklı olmaya başladı ve çoğu müze interaktif içeriklerle insanlara ulaşıyor. Covid-19 salgını sebebiyle evden çıkamadığımız bugünlerde dijital müzeler çocuklara evde müze keyfi sunuyor. Sizler için çocuklarınızla ziyaret edebileceğiniz dijital müzeleri derledik.



7-) Yaşlara göre etkinlikler 


 Çocuklar sokağa çıkamadıkları zamanlarda evde sıkılıp bilgisayar, telefon kurcalamaya başlayabilirler. Bunu engellemek ise yetişkinlerin elinde. Yasak koyarak değil! Başka uygun faaliyetler, eğlenceli oyunlar, evde oynanabilecek oyun alternatifleri bularak. Çocukların oyunları genellikle yaşlarına uygun olarak seçildiğinde sıkılmadan uzun süre kendileri de oyalayabiliyorlar. Ancak faaliyetin amacı çocukları tek başına bırakmak değil aslında ebeveyni de dahil ederek kaliteli zaman geçirilmesini sağlama olmalıdır.

Yorumlar