N Harfiyle başlayan hayvanlar listesi ve açıklamaları


Bugün sizlere N Harfiyle başlayan hayvanları yazacağım.

Şimdi bu nereden çıktı derseniz hemen anlatayım! Geçen isim şehir hayvan oynuyorduk evde. N harfine geldi sıra. Ve tabi uzun bir süre hayvan ismi bulamadık!

Ben de oturup bunu bir araştırayım ve yazayım dedim.

Tatilde isim şehir ve hayvan oynayacaklar için bunu derledim! Ha tabi N harfiyle başlayan hayvanları öncelikle iki gruba ayırmak gerek. Yoksa oyunda mızıkçılar çıkabilir. N harfiyle başlayan hayvanların bir kısmı isim tamlaması olarak iki kelime halinde örneğin Nil Timsahı, diğerleri ise hayvanın orijinal adı ve tek kelime.

Ben önce tek kelime olanları yazdım. Sonra da iki kelime olanlar var.

Tek kelimeli N harfiyle başlayan hayvanlar listesi 

  1. Narval 
  2. Notholca
  3. Nilgai 
  4. Nandu 
  5. Nematod 
  6. Notilus - Nautilus
  7. Nudibranch 
  8. Nabarlek 
  9. Numbat - Keseli karıncayiyen 

Narval 

Narval veya diğer adıyla denizgergedanıdır. Tür ismi Monodon monoceros'dır. Soğuk denizlerde yaşayan bir balina türüdür. burnunda uzun bir çıkıntı vardır. Kısaca boynuzlu balina olarak düşünülebilir.

Notholca 

Mikroskobik olan bir rotifer türüdür. Çok hücrelidir. Eskiden holosen dönemi göl yataklarında da bulunmuştur.

Nandu 

Nandu, nandugiller familyasından anavatanı Güney Amerika olan uçamayan bir kuş türü. Darwin nandusu ile beraber nandugilleri oluşturur. Bu kuş ile arasındaki fark, bariz olarak daha büyük olmasıdır. Daha çok rastlandığından daha fazla tanınırlar.

Nilgai 

Nilgai veya mavi boğa, en büyük Asya antilopudur ve Hindistan Yarımadası için endemiktir. Boselaphus cinsinin tek üyesi olan tür, 1766'da Alman zoolog Peter Simon Pallas tarafından binom adını vermiş ve tanımlanmıştır.

Nematod 

Yuvarlak solucanlar ya da Nematodlar, yuvarlak yapıda, sayıca Dünya üzerinde en fazla bulunan omurgasız hayvan şubesidir. Hayvan ve bitkilerde önemli zararlara neden olan birçok türü vardır. Yalancısölomları bulunur. Vücutları uzamış, silindirik, bilateral simetrilidir.

Notilus - Nautilus

Notilus, kafadan bacaklılar sınıfına dahil familyalardan Nautilidae'nin üyesi olan deniz canlılarının, Türkçeye Latincedeki nautilus sözcüğünden geçmiş ortak adıdır. Nautilus ise Yunancada "denizci" anlamına gelen nautilos sözcüğünün Latinceye geçmiş halidir.

Nudibranch 

Deniz tavşanı da olan bu hayvanlar birer yumuşakçadır. Nudibranch'lar, larvalarından sonra kabuklarını döken yumuşak gövdeli, deniz gastropod yumuşakçalarından oluşan bir gruptur.

Numbat - Keseli karıncayiyen 

Keseli karıncayiyen veya Numbat, yırtıcı keseliler takımı içerisinde yalnız başına Myrmecobiidae familyasına konulan bir keseli.


Nabarlek 

Nabarlek Petrogale concinna, kuzey Avustralya'da bulunan ufak bir makro türdür, çevredeki kayalık oyuklarda ve yemlerde yaşayan utangaç ve gece bir hayvandır. Diyet, çalılık örtülü sığınakların içinde ve çevresinde bulunan çimler, sazlar ve eğrelti otlarıdır.


İki kelimeli N harfiyle başlayan hayvanlar listesi 


  1. Neon Balığı 
  2. Neptün Kadehi ( Cliona patera 
  3. Nil timsahı 
  4. Nil barbunyası 
  5. Nil kaplumbağası 
  6. Nal burunlu yarasa 
  7. Nehringi körfaresi 
  8. Nar Bülbülü 
  9. Nehir Yunusu 
  10. Norveç Orman Kedisi 
  11. Norveç Faresi 
  12. Norfolk Terrier


Neon Balığı

Neon tetra, Neon balığı olarak da bilinir, Characidae familyasına ait olan, yaklaşık 2–3 cm boyunda küçük bir tatlı su balık türü. Güneydoğu Kolombiya, doğu Peru ve batı Brezilya'nın karasu ile aksularında bulunur. Akvaryumculukta dünyaca meşhur bir süs balığıdır.

Neptün Kadehi ( Cliona patera )

Neptune kadehi, İngilizce Neptune's cup sponge'dan çevrilmiş bir sünger türüdür. Neptün kadehi hayvanının tür ismi : Cliona patera 'dır.

Nil timsahı 

Nil timsahı, timsahgiller familyasından sürüngen türü. Afrika'daki 3 timsah türünün en büyüğüdür. Ayrıca tuzlu su timsahının ardından dünyanın ikinci en büyük timsahıdır. Uzunluğu ortalama 5 m'dir. Hatta 6,1 m uzunluğu erişebilen bir timsah kaydedilmiştir. Yetişkin bir erkeğin ağırlığı 500 kg civarındadır.

Nil barbunyası 

Barbunyagiller, Perciformes takımına ait bir balık familyasıdır. Vücut yuvarlak sırt tarafı hafif esmer kırmızı, yan tarafları kırmızı veya sarımsı pembedir. Baştan arkaya doğru uzanan sarı bir çizgi vardır. Karın genellikle açık renklidir. 

Nil kaplumbağası 

Nil kaplumbağası veya Sini bağı, Trionychidae familyasından göl, nehir ve denizlerde yaşayan kaplumbağa türü. Sivri bir burnu vardır ve tehlikelidir. 

Nal burunlu yarasa 

At nalı yarasalar yarasa ailesi Rhinolophidae'yi oluşturur. Tek yaşam cinsine ek olarak, soyu tükenmiş bir cins olan Palaeonycteris Rhinolophus da kabul edilmiştir. Yakından ilgili olan Hipposideridae bazen at nalı yarasalarına bir alt aile olan Hipposiderinae olarak dahil edilir.

Nehringi körfaresi 

Anadolu körfaresi olarak biliniz. Nehring'in kör köstebek faresi, Spalacidae familyasındaki bir kemirgen türüdür. Ermenistan, Gürcistan ve Türkiye'de bulunur. 

Nar Bülbülü 

Yaygın ismi kızılgerdan olan serçe boyutunda gerdanı turuncu renkli sırtı kahverengi küçük göçmen bir kuş türüdür. Sonbahar ve ilk baharda sıkça görülür. 

Nehir Yunusu 

Nehir yunusu, balinalar takımına dahil dişli balinalar alt takımındaki tek üst familya olan Platanistoidea'da sınıflanan türleri ifade eden ortak addır. Toplam dört tane nehir yunusu türü vardır ve her biri kendine ait bir familya içinde sınıflanır.

La Plata yunusu dışındaki 3 tür nehir yunusu nehirlerde yani tatlı suda yaşamaktadır.

Norveç Orman Kedisi 

Norveç Orman kedisi, Kuzey Avrupa kökenli bir yerli kedi cinsidir. Bu doğal cins çok soğuk bir iklime adapte olmuştur. Üst kat parlak, uzun kılları vardır. Büyük boyutludur. 

Norveç Faresi 

Aslında lagim faresi olara bilinen hayvanın diğer bir ismidir. Çok iyi yüzer. Kıyıdan 500 mt açıktaki adalara kadar yüzerek gidebilen bir fare türüdür.

Norfolk Teriyer

Norfolk Terrier İngiliz bir köpek cinsidir. 1964'te bağımsız bir cins olarak tanınmadan önce, "kulakları diken diken" Norwich'ten "damla kulakları" ndan ayırt edilen çeşitli Norwich Terrier'di. Norfolk ve Norwich Teriyerleri, birlikte çalışan teriyerlerin en küçüğüdür

Yorumlar