Çocuklarınız için 6 harika fikir!


Bu yazıda zaman zaman evde yaptığımız aktiviteleri derledim.

Kimilerini eminim ki sizde yapıyorsunuzdur. Mesela kitap okuma saat gibi olanları. diğerlerini de size uygun şekillerde yapabilirsiniz.


  1. Kitap okuma saati, bir ay botunca her akşam 40 dk okuma 20 dk anlatma olmak üzere kitap okuma saati. Okumak kadar okuduklarımızı anlatmak ve paylaşmak da önemli özellikle çocukların kendilerini ifade edebilmeleri için.
  2. Kitap Dinleme, çocukların evde farklı işlerle meşgulken podcast olarak ya da sesli kitap olarak kitap dinlemelerini sağlamak. Böylece hem becerileri gelişir hem de yaptıkları işten sıkılmazlar. 
  3. YapBoz projesi, büyük bir yapboz alıp (mesela 500 parçalık) bu yapbozu belli bir süre içinde bitirmeyi hedeflemek (örneğin bir ay). Böylece uzun süreli işlerde zamanlama, planlama, zaman ayırma gibi görevleri de öğrenmelerini sağlamak.
  4. Kek yapmak, çocuğunuzun tarifini kendi bulduğu bir kek yapmasına yardım etmek. Halihazırda pek çok çocuk internet kullanıyor. Onları bir kek tarifi bulması, hazırlık yapması, malzeme listesi çıkarması ve keki yapması için teşvik etmek, bir işi baştan sonra planlayıp bitirme için oldukça büyük motivasyon verecektir. 
  5. Hayvan barınağı ziyareti, çocuğunuzla evcil hayvanınız olsa ya da olmasa da bir hayvan barınağını ziyaret edin. Oradaki sahipsiz patili dostlara mama götürün birlikte sevin ve onların durumunu anlamasını sağlayın. Böylece çocuğunuz hayvanları seven ve koruyan bir birey olarak yetişecektir. 
  6. bilimsel bir deney yürütmek, çocuğunuzla birlikte bir deney planlayın ve bu deney üzerine düşünerek araştırma yapın. sonra gerekli malzemeleri sağlayın ve deneyinizi yapın. Sonuçlar üzerine tartışın. 

Yorumlar