Her çocuk yeni yıl hediyesi bekler!


Aralık ayının artık son günlerine girmiş bulunuyoruz. Sadece aralık ayının değil, 2018'in de son günlerindeyiz. Yeni bir yıl daha biterken 2019 yepyeni heyecanlar ve umutlarla karşımızda duruyor.

Yeni yıl ve yılbaşı herkes için az ya da çok bir heyecan kaynağı. Ama asıl çocukların heyecanla beklediği bir dönem. Çoğu çocuk küçük ya da büyük, az ya da çok bir hediye bekliyor. Bu ufak bir oyuncak, bir haftasonu gezintisi ya da daha basitçe evde yapılabilecek hoş kurabiyeler olabilir. 

Bizim ufaklıkta aynı heyecanlar içinde. Böyle olunca ben de neler yapabilirim diye biraz düşündüm. Çok maliyetli olmayacak, hem eğlenceli olabilecek hem de ona bir şeyler katabileceğini düşündüğüm hediye fikirlerini bir masaya yatırdım. 

Sizlerle de paylaşmadan edemezdim tabi ki ... 

  • Puzzle Kurabiye 

İsminde anlaşılacağı gibi bu kurabiyeler sadece yemek için değil! Bir kase karışık puzzle kurabiyeyi yemeden önce bulmacayı çözmek gerek. Yani hem eğlenceli, hem temel becerileri geliştirici, hem de bir hedefe ulaşmak için sabırla bulmaca çözmeyi gerektiren bir hediye bu. 

Kısaca nasıl yapılır, 

Puzzle kurabiyeyi yapmanın iki esas kısmı var. Birincisi kurabiye hamurunu hazırlamak, ikincisi ise şekil vermek. Kurabiye hamuru için buradaki tariften faydalanabilirsiniz ya da kendinize özgü şekilli kurabiye yaptığınız bir tarifiniz varsa o da gayet faydalı olur. 

İkinci aşama ise hamuru açmak ve puzzle şekli vermek kısmı. 

Hamur normal kalıpla şekil çıkarılacakmış gibi açılır. Ancak kalıpla şekil çıkarılmaz. Bunun yerine istenilen bir puzzle şekli hamur üzerinde bıçak yada benzeri bir aletle çizilir. 

Sonra bu parçalar arasında mesafe olacak şekilde tepsiye dizilir ve normal bir şekilde pişirilir. 

Puzzle kurabiye 

  • Keçe Çanta


Çocuklar kendi eşyaları olmasına bayılırlar. Yılbaşı hediyesi olarak bir keçe çantanın çok iyi olabileceğini düşündüm. 

Keçe çanta yapmak ilk başta zor gibi görünüyor ve düşündürüyor, acaba nasıl yapılır diye. Ancak o kadar zor bir şey değil. Gayet basit bir şekilde keçe çanta yapabilirsiniz. 

Tabi illaki yapmanız gerekmiyor. Keçe çantaları ya da benzer ürünleri hazır olarak da satın alabilirsiniz. 

Aşağıda bir Türkçe video ve bir resimli eskizli nasıl yapılır sayfası paylaşacağım. Gerek videoyu izleyerek, gerek resimli anlatım yapan sayfadaki eskizleri takip ederek kendi modelinizi tasarlayabilirsiniz. 

Evde de oyuncak sepeti gibi kullanışlı bir çanta olabilir. 

1- Resimli Anlatım için buraya tıklayın. 

Kaynak : https://www.instructables.com/id/Felt-Bag/ 
Kaynak : https://www.instructables.com/id/Felt-Bag/

Keçe çanta videosu :


  • Deney Seti 

Evet evde deney seti hazırlama. Evde deney seti hazırlamak basit deneyler için mümkün. Örneğin, evde kristal yılbaşı ağacı yaparak kristallenme deneyi gerçekleştirebilirsiniz. 

Bu deneyin nasıl yapıldığını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz: 


Ama eğer evde bunlarla uğraşmak istemiyorsanız, hazır deney setlerini de alabilirsiniz. 



Kaynaklar: 
https://www.instructables.com/id/Felt-Bag/
https://www.youtube.com/watch?v=jU66GZLJyuY 
https://yemek.com/tarif/yilbasi-kurabiyesi/#gref 

Yorumlar